Татаров захищає від корупційних звинувачень Микитася, який спонсорував «слуг народу» і зробив офіс Порошенку
17.10.2022   //  

Олег Татаров і Максим Микитась разом працювали в “Укрбуді”

У 2020 році колишній голова «Укрбуду» Максим Микитась потрапив до СІЗО та дав НАБУ свідчення проти замголови Офісу президента Олега Татарова, який раніше працював в «Укрбуді». Попри це Татаров не тільки не втратив посади, а його справу забрали у НАБУ і знищили через суди не без участі нинішнього заступника генпрокурора Олексія Симоненка. Нещодавно Микитась заявив , що повернув собі контроль над Укрбудом. Водночас стало відом, що ДБР веде провадження проти Дмитра Федотенкова та Олега Майбороди, яких Микитась свого часу звинуватив у рейдерстві. Олег Майборода в інтерв’ю «Цензору» розповів про корупційні обставини діяльності Микитася та Татарова. Обрані цитати:

→Микитась передав Холодову на компанію «Слуг народу» 1,2 мільйона доларів, «Батьківщині» передав 500 тисяч доларів. Також іншим майбутнім представникам влади передавались незначні суми (до 100 000 доларів), про що також маю документальне підтвердження.

→Микитась мені неодноразово теж погрожував, особливо зараз за підтримки Татарова. Крім того, його адвокат Артур Габріелян є кращим другом голови СБУ Малюка.

→У квітні 2021 року саме ДБР (а не поліція) за зверненням Микитася зареєструвало кримінальні справи проти мене та низки інших осіб, звинувачуючи в незаконному переоформленні корпоративних прав «Укрбуд девелопмент». Ці справи не мали розвитку до липня 2022 року – часу зміни керівництва СБУ, ДБР та Генерального прокурора (ці люди підпорядковані Татарову – заступнику голови Офісу Президента). На сьогодні на мене і не тільки здійснюється тиск з боку ДБР та Генеральної прокуратури за вказівкою Татарова, який допомагає Микитасю, бо той має на нього компрометуючі дані (з часу спільної діяльності).

→Деякі подробиці щодо діяльності Татарова та Микитася були мною передані під час недавнього допиту, який був зі мною проведений, до правоохоронного органу, єдиного із існуючих в Україні, якому я довіряю. Також я передав документи з підписом Татарова, що підтверджують факт отримання грошей від Микитася в 2014-2019 роках на вирішення корупційних питань.

→Татарова взяли до компанії «Укрбуд» тільки для вирішення певних неюридичних питань. Перше. Завдяки Татарову Микитась на вигідних для себе умовах підписав інвестиційні угоди на будівництво житла на землях МВС, а саме проєкти: пр. Перемоги, 109; вул. Кутузова, вул. Зарічна. По-друге, Татаров закривав справи до структур компанії з боку МВС. Третє. Татаров закривав питання з Антимонопольним комітетом щодо Чорнобильських проєктів та Шулявського мосту. Четверте. Він вирішував питання в судах.

→Микитась завжди шукав виходи на корумпованих чиновників, яких би він застосовував для свого збагачення. Починаючи з Азарова, Кравця та Льовочкіна часів Януковича, Кононенка, Березенка часів Порошенка.

→Його дії з підкупу депутатів Київради, а саме фінансування їхньої передвиборчої кампанії та щомісячні виплати як «своїм» депутатам, так і членам Земельної комісії Київради, давали змогу набувати прав на забудову тих чи інших проблемних ділянок. Так, на корумпування ДАБІ, яку контролював Столар, для отримання містобудівних умов і обмежень, дозволів на будівництво, сертифікатів готовності будівництва Микитась витратив понад 9 млн доларів.

→За тісного спілкування Микитася з Кононенком було безкоштовно відремонтовано офіс БПП (Блок Петра Порошенка) на вул. Лаврська вартістю 3 млн доларів, що принесло Микитасю контракти на будівництво військових складів на 1 млрд грн… Військові склади так і не збудуванні. Гроші – в сумі 300 млн грн Микитась вивів на власні потреби, серед іншого і на вибори до Верховної Ради.

→Микитась активно працював на Чорнобильській АЕС, при цьому корумпуючи як ексдиректора АЕС Грамоткіна, так і заступника директора НАЕК Орлова, якому Микитась передав три квартири та грошові кошти (розслідувало НАБУ та направлено до ВАСК).

→У мережі «Інтернет» можна знайти відео наради в НАЕК Енергоатом із запуску ядерного сховища на Чорнобильській АЕС – про це була програма «Схеми» – на якій генеральний директор «Атомпроектінжиніринг» Божко звинувачує підрядників будівництва у викраданні державних коштів – сотні мільйонів доларів. Вартість будівництва завищується та левова частина дістається Микитасю.