Олігархи Ілон Маск і Рінат Ахметов
16.10.2022   //  

Редактор «Наших грошей» Юрій Ніколов в ефірі «Еспрессо» про найбільшого олігарха України Ріната Ахметова та мільярдера Ілона Маска, який невдовзі може стати олігархом планетарного масштабу.

Якщо Ілон Маск заволодіє Твіттером, то стане не просто олігархом, а олігархом планетарного масштабу. Бо він одним махом отримає вплив на сотні мільйонів(!) людей по всьому світу. І завдяки лаконічності твітів – цей вплив ще більший ніж в умовному фейсбуці, бо ще більше пов’язаний з емоціями людей, які приймають рішення. І якщо людина з трампістськими мізками та зав’язаним на Китай бізнесом отримає ще й такий медіавплив – жоден Блумберг чи Мердок його не перешибе.

Рінат Ахметов через знищення його підприємств залишає Україну як олігарх, але залишається в Україні як бізнесмен. Путін робить пушками те, що свого часу не змогли зробити АМКУ, уряди і президенти. Але Ахметов вперше у своєму житті сказав про Роіссю те, що говорить нормальний українець: «Росія – країна-агресор, а Путін – воєнний злочинець». Зло не Ахметов, а олігарх Ахметов.

Дивіться відео про можливу угоду України з Путіним, яка дозволить Ахметову повернути значний потік грошей і в Україну, і у власну кишеню.