Резніченко будує бюджетним коштом дорогу до свого коттеджу?
01.09.2022   //  

Дніпропетровська обласна військова адміністрація асфальтує дорогу в напрямку елітного котеджного містечка в лісі у передмісті Дніпра, у якому може мешкати губернатор Валентин Резніченко. Про це повідомила Олена Гарагуц у виданні «Лица».

«Чи то до котеджного містечка, чи то до бази відпочинку в селі Піщанка Новомосковського району Дніпропетровської області асфальтують дорогу автомобілі з написом «Велике будівництво». Ходять чутки, що один з котеджів займає голова Дніпропетровської військової адміністрації  Резніченко Валентин Міхайлович, для нього і будують дорогу», – повідомляє видання.

Котеджне містечко «Goodwill residence» будує ТОВ «Вертекс груп». Це елітне місце, найдешевший котедж стартує з 10,5 млн грн.

А ось хто є підрядником ремонту дороги – невідомо. В Піщанській сільраді послались на те, що ремонтом відає ДнОВА.

«Ліца» сфотографували техніку з наліпками «Великого будівництва», що задіяна у ремонті дороги. За даними реєстру, вантажівка «Івеко» з номером АЕ6927РК належить ТОВ «Асбіт» Олега Міланіча.

За даними «Наших грошей», фірма «Асбіт» у 2021 році продала компанії «Будінвест інжиніринг» будівельних матеріалів на 124 млн грн.

Основними власниками ТОВ «Будінвест інжиніринг» є Павло Чухно і Яна Хланта. Під час війни ця фірма стала одним з найбільших отримувачів бюджетних коштів по всій Україні.

Фітнес-тренерка Яна Хланта невідома у бізнесі, однак джерело «Наших грошей» називає її знайомою Резніченка.

Чухно є директором ТОВ «Спортивний клуб «Прометей» Володимира Дубинського. Володимир і його брат Павло Дубинський – це відомі на Дніпропетровщині люди. Починали бізнес в Дніпропетровську в 90-х роках. На початку 2000-х емігрували до Ізраїлю, а потім в США. Там ФБР оголосило їх у розшук за шахрайство з нерухомістю і після цього вони повернулись в Україну. Після першого призначення Валентина Резніченка керівником ДнОДА у 2015 році пов’язані з групою Дубинських фірми почали отримувати найбільші підряди обладміністрації.

З травня по кінець липень, тобто у розпал бойових дій на кордонах Дніпропетровської області, Департамент ЖКГ і будівництва ДнОДА перерахував «Будінвест інжинірингу» 1,03 мільярди гривень. Всі інші фаворити «Укравтодору» у цей період отримували суми менші у десять разів навіть у відносно спокійних регіонах. Розслідування «Наших грошей» про цей успіх фірми вийшло 9 серпня. У цей же день ДнОДА перерахувало «Будінвесту» ще 20 млн грн, і після цього компанія більше не отримала ні копійки.