Ростовська тютюнова фабрика через санкції скоротила виробництво більш ніж на 30%
19.08.2022   //  

Виробництво тютюнових виробів у Ростові-на-Дону знизилося на 32% з початку 2022 р., а відвантаження скоротилося втричі. Про це пише видання «161.ru» з посиланням на дані «Ростовстат».

У Ростовській області працює лише одне підприємство, що випускає тютюн. Це філія столичної компанії «Дж.Т.І. Росія», колишній «Донський тютюн».

Видання «Город N» із посиланням на офіційну відповідь регіонального департаменту споживчого ринку пише, що компанія «Дж.Т.І. Донський тютюн» за перше півріччя 2022 р. виробила 4,5 мільярда продукції. Якщо порівнювати його з тим же періодом минулого року, зниження становить 30%.

«Дані щодо відвантаження тютюнової продукції ідентичні до обсягів виробництва. На зниження обсягів виробництва тютюнової фабрики вплинули порушення в глобальних ланцюжках поставок у зв’язку із зовнішньоекономічними умовами», — пише видання.

У березні власник «Донського тютюну» призупинив інвестиції в російську економіку та припинив замовляти рекламу.

«Донський тютюн», який випускає тютюнові вироби, з початку 90-х належав ростовському мільярдеру Івану Саввіді. У березні 2018 р. він продав його Japan Tobacco Inc. Сума угоди склала 90 млрд рублів.