Володимирці через суд хочуть скасувати перейменування вулиці на честь вбитого в Україні генерала РФ
16.08.2022   //  

Мешканці російського міста Володимир готують позов проти міської адміністрації, яка перейменувала вулицю Паризької Комуни на честь загиблого на війні в Україні генерал-лейтенанта РФ Романа Кутузова.

Про це пише онлайн-видання «Довод» з посиланням на «Томикс».

Про загибель уродженця Володимира генерал-лейтенанта Романа Кутузова на війні в Україні стало стало відомо в червні. Вже в липні його іменем назвали школу №9 та перейменували одну з вулиць міста.

Попередня зустріч з представниками місцевої влади не допомогла врегулювати питання – незгодних мешканців вулиці назвали зрадниками. Натомість вони аргументують, що внутрішні положення топономічної комісії міськради забороняють використовувати у назвах географічних об’єктів імена конкретних людей.

Перейменування вулиць та шкіл на честь загиблих в Україні військових та політиків із самопроголошених ДНР та ЛНР характерне для багатьох регіонів РФ. Так режим намагається виправдати загарбницьку війну в Україні та символічно зблизити сучасну агресію з ідеями Другої світової.

Натомість деякі росіяни перейменування не підтримують. «Наші гроші» вже писали, що у Курську проти назви вулиці на честь ватажка бойовиків ОРДЛО.

Школи в РФ стали одними з найголовніших мішень роспропаганди. Педагогів примушують проводити учням «15-хвилинки ненависті» та в обов’язковому порядку поширювати відео телеведучого-пропагандиста Володимира Соловйова. А в Ярославлі вчителів вербують працювати в ОРДЛО, хоча у самих місцевих школах критично не вистачає педагогів.