В Єкатеринбурзі лежачі хворі соццентру залишились без підгузників через їх дефіцит
16.08.2022   //  

В Свердловській області через санкційні обмеження склався дефіцит памперсів для дорослих. Поки компанія-постачальник терміново шукає заміну, мешканці інтернатів – часто лежачі хворі з інвалідністю – змушені пити менше води в 30-градусну спеку.

Про це пише  інформаційна агенція «Европейско-Азиатские новости».

Найбільшим постачальник памперсів до закладів соцобслуговування на території Уралу та Сибіру є калузька фірма ТОВ «КСТ», яка тепер зриває поставки підгузників.

«Вже тиждень у центрі немає памперсів, а там багато лежачих хворих, які змушені ходити під себе. Через це їм стали давати менше води, щоб вони рідше справляли потребу. Вважаю, що за такої погоди це просто знущання з людей! А постояльців там дуже багато», – заявив родич одного з постояльців єкатеринбурзького центра соцобслуговування населення «Малахіт».

Кошти на підгузники в бюджеті є, але на продаж немає самих памперсів. Причина в тому, що через напад Росії на Україну з російського ринку разом із більшістю європейських та західних брендів пішли компанії-виробники продукції для догляду при нетриманні у дорослих. Ізраїльська Teva, польська Tena та бельгійська Wellfix більше не працюють в Росії і не поставляють підгузки та памперси для дорослих, підгузки-труси та білизну. Винним у проблемі традиційно зробили постачальника.

ТОВ «КСТ» заробляє переважно на держконтрактах з обласними Фондами соціального страхування. Компанія забезпечує гігієнічними матеріалами не тільки Свердловську, а і Тюменську та Челябінську області, а також Пермський край, Башкортостан, Новосибірськ, Кузбас та інші. Через війну та санкції компанія ТОВ «КСТ» зірвала відразу кілька контрактів на постачання памперсів.

Проблему з постачанням підгузників в Свердловскій області надіються вирішити до кінця серпня за допомогою турецьких виробників.

Раніше ми писали, що через санкції в Калінінграді виникли проблеми з аналізами для ВІЛ-хворих.