Через ріст цін на будівельні матеріали у Володимирі не можуть здати дитсадок-довгобуд
15.08.2022   //  

Мерії міста Володимира через збільшення цін на будівельні матеріали довелось виділити додаткові кошти на добудову дитячого садка.

Про це повідомило видання «Зебра».

 «Виділивши додаткові мільйони на садок, мерія скористалася «санкційними» можливостями вносити суттєві виправлення до умов контракту. Підряднику – фірмі «ОлРайт» – збільшили ціну контракту на 14 млн рублів. Спочатку компанія зобов’язалася побудувати цей дитсадок за 82 млн рублів», – інформує видання.

Раніше міська рада вже укладала додаткову угоду з підрядником, згідно дитсадок мали добудувати до 1 квітня 2022 року. Пізніше анонсували нову даті – 1 вересня.

«Ми мали здати два ці садки минулого року, але криза з ціновою політикою та інше цього не дозволила. (…)», – пояснили у мерії. 

Для Володимира це не перший випадок, коли через ріст цін на будівельні матеріали на фоні війни та санкцій виникають проблеми у сфері будівництва. Так, забудовник 18-поверхового житлового комплексу «Восток» розірвав контракт із пайовиками через «кризову ситуацію, пов’язану з зростаючою інфляцією та суттєвим подорожчанням будівельних матеріалів». Про це з посиланням на сайт об’єкту повідомляє видання «Довод».

За даними Forbes на кінець першого кварталу 2022 року ціни на будівельні та оздоблювальні матеріали у Росії зросли на 30 і 50% відповідно.

«Наші гроші» раніше писали, що внаслідок санкцій ціни на матеріали та обладнання зросли до 70%, а низка будівництв заморозили. Також, у Челябінську через очікування ще більшої дорожнечі попит на будматеріали зріс на 200%.