Через війну діти-епілептики в Єкатеринбурзі залишилися без життєво важливих ліків
13.08.2022   //  

Через напад Росії на Україну хворим на епілепсію у Свердловській області став недоступним британський протисудомний препарат «Зонегран.

Про проблему з імпортними ліками пише інформаційне агентство URA.RU.

Протисудомний препарат «Зонегран» призначають як додаткові ліки при лікуванні парціальних епілептичних нападів. Ці ліки продаються за рецептом. Батькам, що мають дітей з епілептичними захворюваннями, препарат мають видавати у лікарнях Єкатеринбургу. Але після початку війни Росії в Україні видача препарату припинилася.

«Дитині-інваліду не видають «Зонегран» уже два місяці. Ми отримували його раніше у Першій дитячій поліклініці на вулиці Павла Шаманова,16. Медустанова знаходиться в Академічному районі Єкатеринбурга», – поділився співрозмовник агентства.

Інша мама дитини, яка потребує цих ліків, вважає, що проблема з видачею ліків може бути пов’язана з тим, що «Зонегран» іноземного виробництва.

«Може, якісь логістичні проблеми далися взнаки. Але навіть при цьому дуже дивно, що на час відсутності життєво важливого препарату його не замінили жодним аналогом. Наскільки знаю, у Росії є власні виробники подібних ліків», — нарікає вона.

В редакції перевірили інформацію та переконалися, що на сьогоднішній день фармацевтичний ринок Росії пропонує аж дев’ять аналогів «Зонеграна»: габапентін, дибу фелон, кепайра-Віро, конваліс, ламотриджин, леветинол, леветирацетам, паглюверин та парегабалін.

Раніше ми писали, що у Красноярському краї виник дефіцит препаратів для сердечників.