Через санкції уральські ресторани японської кухні можуть залишаться без риби
13.08.2022   //  

З меню ресторанів Єкатеринбурга вже до осені можуть зникнути популярні страви з лосося та форелі. В першу чергу постраждають популярні роли «Філадельфія» та стейк з лосося.

Про це пише видання Екатеринбург Онлайн.

Ресторатори вже «доїдають» власні  запаси та змушені звертатися до вітчизняних постачальників. Але якість російської продукції влаштовує не всіх: іноді риба приходить перемороженою чи навіть із мошками. Через це власники закладів вже переглядають меню та скорочують асортимент, виключаючи деякі страви з рибою

— Запасів риби нам вистачить до 20 серпня. Потім із «Філадельфією» виникнуть проблеми. Інші роли, які не потрібно обертати великим шаром риби, намагатимемося зберегти. Можливо, знайдемо якусь форель. Зараз всі залишки добираємо нормальної якості, але нових поставок на ринку немає, нічого не привозять, — розповів засновник ресторанів «Сушкоф», «Дель Песто» та мережі магазинів «Життямарт» Іван Зайченко.

Директор ресторанів «Тануки» в Єкатеринбурзі Олена Стахова підтвердила проблеми з рибою.

— Риба є, але вона дорога. Приблизно вдвічі зросли ціни. У нас зараз лімітовані постачання, але ми не знаємо, чого чекати у майбутньому. На осінь розглядається варіант скорочення асортименту, – поділилася Олена Стахова.

Співвласник китайського ресторану «Дружба» Дінара Кексіна розповіла, що страви з рибою поки що зберігаються в меню, але що з ними буде далі — незрозуміло.

— У нас усі топові страви із рибою. З меню ми їх не прибираємо, але незабаром ситуація зміниться: риби або взагалі не буде, або вона буде дуже дорога. Ціни із зими вже зросли на 20%. Що буде далі сказати складно. Горизонт планування – один тиждень, – сказала Дінара Кексіна.

Проблеми з поставками лосося та морепродуктів в Росії почалися після її нападу на Україну. Спочатку зникла норвезька риба, а потім скоротили постачання Чилі та Фарерські острови. За півроку ціна на вітчизняний лосось злетіла на 213%, що потягнуло і ріст цін в ресторанах.

Раніше  повідомляли про те, що з Великого Новгорода пішов данський постачальник риби та морепродуктів, який постачав рибу «Макдональдсу».