В Ростові після введення санкцій на маршрути виходять на третину менше автобусів
12.08.2022   //  

Міська дума Ростова-на-Дону назвала різке збільшення вартості та дефіцит запчастин для автобусів «однієї з гострих проблем» транспортної системи міста, внаслідок чого у Ростові щодня виходять на маршрути на 25-35% менше автобусів, ніж повинно.

Про це пишуть ростовські видання «161.ru» та «Donnews.ru».

На засіданні постійної комісії міськдуми з транспорту голова думської комісії з транспорту Магомед Дарсігов зазначив, що велика кількість техніки простоює у гаражах просто тому, що її не можуть відремонтувати.

«Проблеми усіх АТП зараз – це дефіцит запчастин. На «НЕФАЗи» муніципального перевізника «Ростовпасажиртранс» чотири місяці не можуть дістати радіатори. Подивіться по підприємствах, скільки машин простоює, бо немає запчастин, щоб їх полагодити і випустити», — розповів Дарсігов.

За оцінкою депутатів, окремі запчастини, мастильні матеріали подорожчали на 50–100%. Іншою проблемою у міськдумі назвали нестачу водіїв автобусів.

Наприкінці червня перевізники Ростова заявили про дефіцит деяких комплектуючих, який виник на фоні антиросійських санкцій. За словами представників галузі, навіть у російських КАМАЗах, НЕФАЗах та КаВЗах багато імпортних частин. Накладені на країну санкції, за словами перевізників, ще навесні викликали зростання цін та нестачу запчастин.