Українські біженці скаржаться на погані умови проживання, побори та відсутність виплат в Рязані
12.08.2022   //  

Біженці із України поскаржилися на умови проживання в пункті тимчасового розміщення в готелі «Золота миля» в Рязані. Про це пише видання «Vidsboku.com» з посиланням на газету «Комерсант».

Про проблеми біженців виданню розповіли правозахисники комітету «Громадянське сприяння».

Біженці скаржаться, що їх «першочергові потреби у питній воді, харчуванні, медичній допомозі, засобах особистої гігієни, побутової хімії, послугах зв’язку, транспорту не забезпечуються або забезпечуються недостатньо».

Як пише видання, за словами біженців, місцева адміністрація запровадила незаконні побори: за фотографію на документи вимагають заплатити 150 руб, а анкету для отримання держдопомоги видають в обмін на 50 аркушів паперу. Крім того, у скарзі йдеться, що деякі біженці досі не отримали виплати у розмірі 10 тис руб. (для переведення в гривні діліть приблизно на два).

Скарга на незадовільні умови утримання була направлена ​​першому заступнику уряду Рязанської області Ганні Росляковій, уповноваженому з прав людини в Рязанській області Наталі Єпіхіній та до прокуратури. Рослякова повідомила, що ще не отримала скаргу.

Раніше біженці скаржилися на якість їжі у готелі РІРО. Росспоживнагляд проводить перевірку.

За даними уряду області на 22 липня, у пунктах тимчасового розміщення перебувають 896 мешканців, які прибули з території України, з них 262 дитини.