Рязанське ЗМІ: «Собирательный образ» вбитих в Україні російських вояк подорослішав
11.08.2022   //  

Рязанці, які загинули під час бойових дій на території України літом, відрізняються від тих, кого ховали навесні. На цьому наголошують і відвідувачі спеціальних алей на цвинтарях, і любителі читати новини в інтернеті. Про це пише «Нова газета – Рязань».

Коли ще танув сніг, з фотографій біля хрестів здебільшого дивилися обличчя молодих офіцерів та сержантів, більшість із них були десантниками, тобто військовослужбовцями частин, які ведуть мобільні операції.

Влітку рідні оплакували все більше мотострільців та артилеристів, їх вік став зростати. Яскравий тому приклад – «професійний» контрактник із Сасова 45-річний Сергій Ферапонтов, про загибель якого повідомила у липні мер міста Євгенія Рубцова, а потім у райцентрі пройшли похорони.

На Донеччині Ферапонтов пробув близько місяця. Але це виявився не перший його бойовий досвід: укладаючи контракти на різний термін, Сергій побував уже у чотирьох гарячих точках. Військовий-професіонал, хоч і без офіцерського звання (молодший сержант), чудово знав, куди й навіщо їхав.

Видання з’ясувало, що у Рязанській області поховали ще одного далеко немолодого гвардії єфрейтора Павла Масленнікова, заступника командира бойової машини парашутно-десантної роти 137-го Рязанського полку ВДВ. У його послужному списку – закінчене Рязанське училище ВДВ.