Рязанські вояки скаржаться, що їх паскудно лікують і вони не мають частини пільг
08.08.2022   //  

Т.в.о. губернатора Рязанської області Павло Малков 3 серпня зустрівся з керівниками громадських ветеранських організацій, які розповіли про проблеми поранений військових на війні в Україні. Про це пише видання «Vidsboku.com».

Зокрема, член громадської палати Рязанської області, Герой Росії Святослав Голуб’ятников розповів Малкову про те, що багатьох ветеранів під час поранень невдало прооперували.

Видавництво «Преса», яке є держЗМІ, також написало про цю зустріч. З новини цього видання стало зрозуміло, що йдеться про учасників «спецоперації», поранених солдатів та офіцерів, які «не були прооперовані належним чином». Повідомляється, що їх більше десяти, «їм доводиться ходити по інстанціях, щоб спробувати отримати необхідну медичну допомогу».

«У окружному військовому шпиталі не вистачає медичних фахівців та необхідного обладнання. Складну операцію зробити не можуть, направлення дати також не можуть», – цитується Голуб’ятников.

Декілька проблемних питань озвучив голова профспілки військовослужбовців Анатолій Бороненков, колишній депутат міськдуми. Видання «Vidsboku.com» зазначило, що він порушив вкрай незручні питання, які частково були видалені з репортажу провладної газети «Рязанські відомості».

Спочатку в новині «Рязанських відомостей» йшлося:

«До профспілки звертаються рязанці, які хотіли б вирушити добровольцями на Донбас, але роботодавці змушують їх писати заяви про звільнення. Також виникають питання з отриманням виписок із наказу про участь у спеціальній військовій операції. Є поранені, яким потрібно допомогти із придбанням протезів. Глава регіону запропонував ці питання відпрацьовувати точково».

«Рязанські відомості» перерахували ще низку проблем, озвучених керівниками ветеранських організацій на зустрічі: непросто записатися на прийом до лікаря в поліклініці за місцем проживання, паркування для інвалідів у Рязані постійно зайняте іншими людьми, інвалідам навіть біля лікарень не припаркуватися, у сімей ветеранів бойових дій немає пільг щодо оплати дитсадка та харчування у школах, ветеранським організаціям складно оформити документи на отримання субсидії.