Через санкції подорожчало будівництво мосту до 300-річчя Нижнього Тагілу
07.08.2022   //  

Вартість кількох дорожніх об’єктів у Свердловській області зросла після нападу на Україну. Зокрема, подорожчало будівництво мосту через Нижньотагільський ставок.

Про це повідомила інформаційна агенція  «Европейско-Азиатские новости» з посиланням на заяву міністра транспорту та дорожнього господарства регіону Василя Старкова.

«Для кількох об’єктів довелося збільшити фінансування. Серед них – міст у Нижньому Тагілі через ставок. Вартість збільшена на 10% через зростання цін на метал», – повідомив міністр.

Мостовий перехід через Нижньотагільський ставок довжиною 434 метрів має пов’язати промислову частину міста з житловими кварталами та культурним центром. Також проект включає будівництво тунелю для залізниці та пішохідної інфраструктури. Гроші на будівництво надала компанія «Євраз». Вартість будівництва оцінювали у 3,98 млрд рублів (для переведення у гривні діліть приблизно на два).

На початок 2022 року проект вже здорожчав до 4,1 млрд рублів. Влада має намір завершити роботу і пустити рух мостом цього року — до 300-річчя Нижнього Тагіла, яке святкують в серпні.

Раніше “Наші гроші” повідомляли, що в Рязанській області через стрімке подорожчання матеріалів не змогли відремонтувати поліклініку.