Волгоградські спеції нікуди продавати, закупівельні ціни впали вдвічі
06.08.2022   //  

У Волгограді, що досі в РФ, виробники спецій через санкції мають проблеми з експортом – продажі в Європу для них зупинилися.

Як пише сайт «v1.ru», місцеві підприємства раніше через посередників співпрацювали з польською компанією «Kamis», яка купувала у них сировину, упаковувала та продавала в Європі та Росії. Нині компанія вирішила піти з російського ринку. Також через санкції впала закупівельна ціна спецій, компанії мають збитки.

«Наприклад, поляки дуже багато купували, – розповів керівник ТОВ «Станівське» Володимир Чернічкін. – Через санкції все застопорилося: з того року частина врожаю залишилася – близько ста тонн, і з нинішнім урожаєм поки що незрозуміло, що буде. З іншого боку, ціни зовсім інші стали. Зараз по 30 рублів за кілограм приймають, а минулого вдвічі дорожче брали. Склади навіть тому забиті».

Підприємець розповів, що оскільки через санкції вже не можуть продавати свою продукцію оптом, закупили обладнання для фасовки, щоб торгувати в роздріб. Проте є проблеми із виходом на торговельні мережі.

«Пробуємо зараз зайти до супермаркетів, але це дуже складно. Я чую: «Вивчіть ринок збуту і таке інше». А мені навіщо його вивчати? Я свою ціну запропонував! І ще вимагають відстрочення оплати. Гроші у кращому випадку можна побачити лише за три місяці», – сказав Чернічкін.