Через санкції кавова фабрика депутата давить смородом ціле містечко на Волзі
06.08.2022   //  

Мешканці міста Кстово в Нижньогородській області РФ потерпають від неприємних запахів місцевої кавової фабрики. Відремонтувати обладнання для обсмаження зерна, що і стало причиною смороду, власники заводу не можуть через санкції.

Про це пише NewsNN.ru.

Скаржитися на запах від виробництва мешканці старого Кстова розпочали у грудні 2019 року. Поступово кількість звернень почала зростати — і досягла максимуму 2021-го. Тоді підприємство збільшило потужності з обсмажування кави. З того часу життя кстовчан стало практично нестерпним: у разі несприятливих погодних умов вони дихають сморід по 12-18 годин на день. Йдеться приблизно про 12 000 людей.

За даними видання, фабрика належить депутату обласного Заксобрания Ігорю Гордєєву. Діяльність на фабриці веде ТОВ «Гранд-НН». Фірма визнала наявність проблем від її роботи для містян.

«Враховуючи актуальність та значущість для них (мешканців Кстова) даного питання, нами були запрошені фахівці заводу — виробника обладнання для обсмажування кави з Італії для вирішення технічних питань щодо зниження запаху», – розповіли на фабриці.

Італійський завод нібито був готовий направити своїх фахівців у Кстово для вирішення проблем із запахами. Але через санкції, введені після початку спецоперації, іноземці не можуть отримати візи для в’їзду до Росії.