В Ростові закрилось шість кінотеатрів та низка кінозалів: глядачі не йдуть на старі фільми та спецпокази
25.07.2022   //  

Представники великих ростовських кіноцентрів «Великий» та «Кіномакс» після виходу західних кіностудій з російського ринку змушені скорочувати години роботи та закривати зали, оскільки ростовчани перестали ходити на фільми. Про це пише видання «161.RU».

Генеральний директор кіноцентру «Великий» Олексій Чорнооков уточнив, що спад почався в березні — у перший місяць без релізів студій Walt Disney Company, Sony Pictures, Warner Bros., Paramount, Universal.

«Виручка продовжує падати, незважаючи на багатий і різноманітний репертуар — це і російські проекти, і зарубіжні картини, які не відносяться до студій, що минули, і кінокласика, і повторний випуск фільмів, — зазначив Чорнооков. — Але репертуар без великих проектів, а також програми альтернативного контенту та спеціальні покази фільмів не можуть перекрити втрати, які виникли через вихід великих студій».

Ситуація, що склалася, змушує оптимізувати роботу: скорочувати режим роботи по буднях, відмовитися від оренди частини кінозалів. Крім «Великого», про проблеми говорять у «Кіномаксі», розташованому в торговому центрі «Мегамаг».

«Ситуація, на жаль, не змінюється, загроза закриття залів лишається. На даний момент у кінотеатрі закрито два зали, а також скорочено режим роботи. Багато сеансів скасовується через відсутність людей, на які сеанси приходять по 1-2 особи, – розповіли 161.RU у прес-службі «Кіномаксу». — Серпень і вересень будуть одними з найважчих. Відсутність прем’єр та початок підготовки до школи».

За словами бізнес-омбудсмена Олега Дерези, ще навесні у Ростовській області закрилися шість кінотеатрів. Серед них був єдиний у регіоні кінозал IMAX. Уповноважений із прав підприємців був упевнений, що ситуація погіршиться.