Найбільший меткомбінат в РФ за півроку скоротив виплавку чавуну на 17%, сталі – на 10%
25.07.2022   //  

ПАТ «Магнітогорський металургійний комбінат» (Челябінська область РФ) в першому півріччі 2022 різко знизив обсяги виплавки сталі та , а також скоротив продажі металопродукції.

Про це пише видання Вечерний Магнитогорск з посиланням на звітність меткомбінату.

«Зниження виплавки чавуну на 17,3% до 4 318 тис. тонн щодо 6 місяців 2021 року зумовлене тривалими капітальними ремонтами у доменному виробництві та негативною ринковою кон’юнктурою», — пояснили на «ММК».

За перше півріччя 2022 року обсяг виплавки стали скоротився майже на 10% до шести тисячі тонн. Зменшення виплавки сталі на меткомбінаті пояснили зниженням попиту на тлі несприятливої ​​ситуації на ринку металопродукції.

“Продаж металопродукції по Групі ММК становив 5 246 тис. тонн, знизившись до рівня минулого року на 15,7% у зв’язку з тривалими капітальними ремонтами обладнання на початку року, введеними обмеженнями на експортних ринках, а також на тлі значного уповільнення ділової активності в Росії та складної кон’юнктури ринків збуту другого кварталу. Частка продажу преміальної продукції за 6 міс. 2022 року при цьому становила 45,4%», – повідомило підприємство.

«Магнітогорський металургійний комбінат» є найбільшим підприємством чорної металургії в Росії, який виробляє до 17% сталі в країні. Комбінат також входить до числа найбільших світових виробників сталі.

Після вторгнення російських військ в Україну і запровадження санкцій ЄС,  він повністю залишився без експортних замовлень та прибутку. В червні його власник Віктор Рашніков повідомив, що через падіння доходів комбінат зупинив дві домни. Він також спрогнозував мінусову рентабельність роботи вже з липня.