У Володимирі перевізники скаржаться, що через санкції техніка подорожчала удвічі, запчастини – на 70%
15.07.2022   //  

Транспортні компанії Володимирської області, що займають перевезеннями пасажирі на муніципальних маршрутах, просять у влади підтримки через різке зниження рентабельності бізнесу на фоні санкцій.

Про це пише «Зебра.ТВ» з посиланням на нараду перевізників та влади.

Транспортники поскаржилися, що на приватні компанії припадає 80% обласного ринку пасажирських перевезень. Але бюджетні підтримку нині отримують тільки державні автотранспортні підприємства.

Бізнес відмічає, що через санкції техніка подорожчала удвічі, а запчастини до неї на 70%. При цьому, влада не дозволила підняти ціни на проїзд. А низька рентабельність не дозволяє користуватися комерційними кредитами. Тому вони не можуть оновлювати транспортний парк.

Через зростання цін на запчастини зросла вартість обов’язкового страхування автотранспорту – ОСАГО. Перевізники скаржаться, що отримати нині цю стаховку на вантажівки у Володимирській області неможливо. Саме через дорожнечу запчастин страхові компанії не хочуть ризикувати.

Тому зі сторони бізнесу зазвучали пропозиції ввести мораторії на страхування автотранспорту. Також перевізники просять збільшити у п’ять разів – до 10 років, термін дії кредитів на оновлення транспорту з обласного бюджету (зараз максимальний термін два роки). Та збільшити саму суму кредиту з нинішніх п’яти двох мільйонів рублів до десяти мільйонів (для переведення у гривні діліть приблизно на три).