Тверяни відправили солдатам ліки в коробках бренду Леруа Мерлен, який не пішов з Росії
14.07.2022   //  

Провладні підприємці з Тверської області відправили на тимчасово окуповані території України медикаменти в коробках французького бренду «Leroy Merlin», який не пішов з Росії. Ніхто не приховував, що ліки призначені для солдат. Про це написав «Tverigrad».

«Чергову партію гуманітарної допомоги до зони проведення спеціальної військової операції в Україні зібрали власники групи компаній «Швидкість» – отаман Бологівського хуторського Козацтва Яків Леонов та депутат Конаківського району Роман Щеглов. Вони направили вантаж із медикаментами, необхідними мешканцям Донбасу та військовослужбовцям, які беруть участь у СВО», – пише видання.

Гуманітарну допомогу підприємці доправили до пункту збору біля парку «Росія – Моя історія» в Твері, звідки його направили в Україну. Вантаж уже прибув у кінцеву точку та був розсортований.

Також на коробках із відео, розміщеного у «ВКонтакті», видно логотип тверської фірми «Меринг Инжиниринг», котра займається будівництвом високовольтних підстанцій та електромереж. Її генеральним директором є Михайло Нагайцев, а акціонери невідомі.

Нагадаємо, у французькій мережі будівельних магазинів «Leroy Merlin» заявили, що досі працюють у Росії через страх експропріацій.

Висловивши «засудження війни» і співчуття сім’ї загиблого працівника та українській команді, генеральний директор «ADEO group» Філіп Циммерманн заявив, що немає причин засуджувати їхні російські команди за війну, яку вони, мовляв, не обирали. На його думку, немає причин відмовлятися від 45 000 працівників, які представляють понад 100 000 людей зі своїми сім’ями. Ще Циммерманн вважає, що немає жодних причин «припинити бути корисним росіянам, яким потрібно відремонтувати, утеплити, убезпечити, захистити, висвітлити свої будинки».