У містах Сибіру вперше за багато років знову відкривають витверезники
12.07.2022   //  

В Омську 1 липня запрацював перший за 12 років міський витверезник, а у Новосибірську перший витверезник відчинить свої двері вже наприкінці цього року. Про це повідомляють ngs55.ru і sibkray.ru.

В Омську чиновники пояснили необхідність повернути це відділення тому, що щороку поліцейські по всій області забирають із вулиць близько шести тисяч осіб, які не здатні самостійно пересуватися та орієнтуватися через алкогольне, наркотичне та токсичне сп’яніння.

У витверезник прийматимуть тих, хто висловив згоду на тимчасове перебування у відділенні, або ж прийшов самостійно. Там відвідувачів забезпечать 12-годинним перебуванням під наглядом медиків, спальним місцем і водою.

На ремонт та оснащення витверезника в Омську загалом пішло 10,7 млн рублів з обласної скарбниці. На охорону відділення цього року піде майже 734 тис. рублів. Штат витверезника налічує 21 співробітника. Робота спецвідділення оплачуватиметься з бюджету області, тож для відвідувачів послуга буде безкоштовною.

Що ж стосується Новосибірська, то витверезник в цьому місті відкривається згідно з відповідним рішенням Законодавчих зборів Новосибірської області. На його організацію з бюджету буде витрачено 10 млн рублів. Асигнування наступного року становитимуть 18 млн, на 2024 р – 18,5 млн рублів. Якщо установа покаже гарну роботу, то нові витверезники будуть відкриті у всіх районах області.

Нагадаємо, за даними місцевих ЗМІ, у містах Сибіру останнім часом швидше за інші формати магазинів зростали дискаунтери. Одним з лідерів ринку стали алкомаркети.