У Красноярську через санкції не можуть відремонтувати апарат з видалення катаракти
12.07.2022   //  

 У Красноярській крайовій офтальмологічній лікарні імені Макарова утворилася черга з хворих на катаракту пацієнтів: через санкції не можуть полагодити один з двох апаратів для проведення лазерних операцій, який вийшов з ладу.

Про це виданню «Newslab» розповіли пацієнти лікарні.

Інформацію про це підтвердив виконуючий обов’язки головного лікаря лікарні Анатолій Максимов. Він розповів, що зламаний апарат є досить новим і ще перебуває на гарантії, але полагодити його не можна через антиросійські санкції.

«Через спецоперацію постачальник не може провести його ремонт. Зараз розпочата процедура в судовому порядку. Через це виникли затримки з обслуговуванням пацієнтів, які потребують операції з видалення катаракти», – пояснив лікар Максимов.

Щоб зменшити градус напруги серед пацієнтів, хворих  перенаправляють до приватних клінік за програмою обов’язкового медичного страхування. У той же час вартість операцій, у тому числі з видалення катаракти, швидко виросла і тарифи ОМС не покривають усіх витрат.

«Наші гроші» вже писали, що  Красноярському краї запаси пільгових ліків скоротилися на третину, дефіцит препаратів для сердечників.

Також в Росії зросли ціни на стоматологічні послуги, а ремонт у деяких лікарнях зупинився, бо через санкції подорожчали матеріали.