Міністр природи Камчатського краю назвав російських туристів «злиденною сараною»
08.07.2022   //  

Міністр природних ресурсів та екології Камчатки Олексій Кумарьков назвав бюджетних туристів «нищебродствующей саранчой». Про це повідомляє «Комсомольська правда».

Кумарьков не погодився з розрахунками віце-президентки Російського союзу туріндустрії Ольги Санаєвої, згідно з якими вартість тижневого туру на Камчатку складатиме 45 тисяч рублів (для переведення цін у гривні діліть приблизно на три). Раніше союз туріндустрії повідомив, що у росіян з’явилася «унікальна можливість відвідати Камчатський край», додавши, що вартість туру з перельотом, проживанням і харчуванням буде бюджетною.

Як передає портал «astv.ru», на думку міністра Камчатського краю, такі тури не принесуть жодної користі економіці регіону. За словами Кумарькова, на 45 тисяч рублів туристам у Петропавловську-Камчатському можна лише «ковтати слину, дивлячись на цінники». Він заявив:

«Нам навіщо це потрібне? Який буде толк для економіки і природи Камчатки, якщо сюди хлине сарана злиденних пакетників, які жмуться за кожен рубль?».

Губернатор Камчатського краю Володимира Солодова прокоментував у своєму Telegram-каналі:

«Кумарьков використав відверто хамські епітети стосовно людей, які прагнуть організувати свій відпочинок за розумними цінами з економією для сімейного бюджету».

Нагадаємо, нещодавно російська авіакомпанія «Камчатка», не встигнувши розгорнути діяльність на півострові, закрилася через припинення постачання американських літаків Cessna внаслідок санкцій. Авіакомпанія зокрема планувала пропонувати туристам коротші та дешевші від уже доступних повітряних екскурсій. Зараз туристів на Камчатці катають переважно на занадто містких вертольотах Мі-8 із малими ілюмінаторами. Натомість літаки типу Cessna Grand Caravan місткістю до дев’яти пасажирів у РФ не виробляють.