У Сизрані сотні працівників на грані звільнення через простій підприємств
07.07.2022   //  

Через санкції низка підприємств Сизрані, що в Самарській області РФ, мають економічні проблеми, змушені ввести простій та просити субсидії з бюджету. На межі звільнення вже опинилися 437 робітників.

Про це пише місцевий сайт «КТВ-Луч».

У Центрі зайнятості за розпорядженням Мінпраці навіть оголосили конкурс на отримання субсидій для забезпечення фінансових витрат роботодавців на виплату зарплати робітникам.

За даними чиновників, у липні вже 7 місцевих підприємств, видами діяльності яких є обробка металу, торгівля автозапчастинами й подібне, подали заявки на субсидію для організації громадських робіт працівникам, які перебувають під загрозою звільнення.

«На організацію тимчасової зайнятості 42 співробітники подали заявки сизранські підприємства ТОВ «Криста, ТОВ «СЕД» та АНО ДПО «Альянс навчання», – повідомили у центрі зайнятості.

Кошти від уряду виділяються на підтримку підприємств, що потрапили в ситуацію вимушеного простою виробництва, яке послідувало за європейськими санкціями проти спецоперації РФ в Україні. Це негативно вплинуло на логістику виробництва та замовлення продукції. У травні-червні допомога була надана 640 робітникам у Сизрані, які опинилися на межі звільнення».