Російська телеведуча назвала турків ідіотами, бо у неї в магазині не прийняли картку «Мір»
07.07.2022   //  

Красноярське видання «NGS24.RU» пише, що ведуча крайового телеканалу «Єнісей» Юлія Сорокіна у своєму Телеграм-каналі обурилася, що у турецьких магазинах Zara та H&M у неї «з принципу» не прийняли оплату по карті російської платіжної системи «Мір».

«Уже в другому магазині Zara в Анталії нам сказали, що не обслуговують по карткам «Мір». Ніяких банків. Принципово. До цього те ж саме нам заявили в мережі магазинів H&M. Ось грьобані ж моралісти. Більше того, ідіоти», — обурилася Сорокіна.

Про складнощі із прийомом від росіян карток платіжної системи «Мір» у турецьких магазинах Zara, H&M та інших  відомо з початку нового туристичного сезону. Наприклад, у великому торговому центрі TerraCity в Анталії, в LC Waikiki карту приймають, а в Zara і мережі супермаркетів Migros відмовляються.

Голова оператора «Мір» Володимир Комлєв визнав, що картки платіжної системи підсанкційних банків працюють не у всіх банкоматах та POS-терміналах Туреччини. Ряд тамтешніх банків-екваєрів розділяє банки, що знаходяться під санкціями Заходу і самостійно приймає рішення про зупинку самообслуговування.

Тут не обслуговують російські банки «Сбербанк», «ВТБ», «Газпромбанк», «Альфа-Банк», «Россєльхозбанк», «МКБ», «ФК Открытие», «Совкомбанк», «Промсвязьбанк». Крім Туреччини, платіжні картки «Мір» визнають в Абхазії, В’єтнамі, Вірменії, Узбекистані, Казахстані, Білорусі, Киргизії, Таджикистані та Південній Осетії.

Раніше «Наші гроші» писали, що росіяни на відпочинку в Туреччині вигрібають ліки в аптеках, бо там в 5 разів дешевше, ніж в РФ. Також з Росії пішов іноземний турист: падіння сильніше, ніж у ковідному минулому році.