У Володимирській області зривається набір десантників на війни в Україні: нема бажаючих
06.07.2022   //  

Воєнком Володимирської області Гусаров, під час виступу перед депутатами Законодавчих зборів поскаржився, що вони не можуть набрати заплановану кількість контрактників для повітряно-десантних військ.

Виступ воєнкома процитувало видання «Зебра».

По його словам, Володимирський військкомат нині сконцентрований на трьох основних задачах: призив громадян на строкову службу, комплектування військових частин для спецоперації в Україні та комплектування 12 нових з’єднань на території Західного військового округу. Гусаров каже, що з призовом проблем немає.

«Другий елемент, великий, пов’язаний з комплектуванням військових частин, які виконують завдання спеціальної військової операції (в Україні), а також озвучені президентом та міністром оборони РФ комплектування 12 нових з’єднання на території Західного військового округу. Проблема вирішується, але є один елемент, який у нас буксує – це заклик до повітрянодесантних сил. На кожен район (норма) – по 2 чоловік, у містах – по 4 чоловік. Ми не можемо набрати», – поскаржився воєнком.

За його словами, в регіоні мешкає біля семи тисяч чоловіків, що раніше служили у повітряно-десантних військах. Але набір відстає від графіку через недостатню кількість бажаючих. Тому воєнком закликав місцевих політиків і громадських діячів долучитися до пропаганди для залучення нових десантників.

«Туди не обов’язково (брати) тих, хто служив, можна (запрошувати і тих, хто не проходив службу) за станом здоров’я, отримував вищу або середньоспеціальну освіту — вони також можуть йти до повітрянодесантних військ», – наголосив Гусаров.

З його слів стало відомо, що 15 серпня буде доклад перед Путіним по ситуації з мобілізацією до лав ВДВ.

Проблеми із набором на військову службу спостерігаються по усій Росії. У Нижньому Новгороді контрактників на війну шукають через оголошення на стовпах, а Курську ухилянтів ловлять через пенсійний фонд і податкову.