У Красноярську вдвічі подорожчав гелій для повітряних кульок
30.06.2022   //  

Красноярські організатори свят скаржаться на майже дворазове зростання цін на гелієві повітряні кульки, яке пов’язане з подорожчанням гелію.

Про цен пише «NGS24.RU».

«На початку року гелій коштував 13 тисяч за баллон. Зараз він коштує 25 тисяч, але знову ж таки у різних містах по-разному, залежить від постачальників, тим не менш ціни по Росії приблизно одинакові», – каже аеродизайнер Сергій (для переведення цін у гривні діліть приблизно на три).

Аеродизайнер Юлія Смоленкова розповіла, що у цьому році планувала відкрити студію повітряних кульок, а потім ціни на гелій різко почали рости.

«Жінка, яка хотіла придбати велику 70-сантиметрову кульку для чоловіка, обзвонила досить багато аеродизайнерів, щоб купити таку кульку за «старою» ціною в 1500 рублів. Але ніхто не зміг їй допомогти, бо така кулька тепер коштує від 2500 і вище», — розповідала Юлія.

Крім гелію подорожчали також повітряні кульки, які у Росії практично усі імпортні. Також далась взнаки заборона «Інстаграму» – аеродизайнери і організатори свят втратили майданчик для реклами. У Красноярську з’явились оголошення про продаж бізнесу на повітряних кульках.

Санкції, які Захід впровадив у відповідь на російську агресію в Україні відчувають також інші сфери по усій РФ. «Наші гроші» писали про перспективи закриття усіх кінотеатрів до кінця року – ідея з показом радянських та російських фільмів замість голлівудських там провалилася. Також, через санкції суттєво подорожчав і погіршився манікюр ростовчанок, а у Набережних Човнах б’юті-майстри фіксують найбільший за 12 років спад клієнтів.