Депортовані маріупольці повертаються із Псковщини через відсутність виплат і роботи
29.06.2022   //  

Депортовані українці вертаються із Псковської області Росії до Маріуполя, повідомляє пише «Псковська губернія». І відбувається це не через вигадане російськими пропагандистами «налагодження життя в Маріуполі», а через те, що виплати отримало менше половини.

Перші десять українців із Маріуполя, які проживали у Псковській області, вирішили повернутися назад. Ще 37 людей виявили бажання повернутися назад. Про це повідомили регіональні чиновники, а також губернатор регіону Михайло Ведерніков. За його словами, Псковщина уперше направляє громадян назад до місць їхнього постійного проживання.

Раніше видання писало, що вивезені на Псковщину українці не отримують обіцяні Росією виплати і пенсії, не можуть знайти роботу та навіть обміняти валюту. А нещодавно чиновники Псковщини визнали проблеми з виплатами біженцям, заявивши, що на сьогодні в регіоні прийнято близько 650 заяв, при цьому отримали виплати лише близько 300 людей.

«На федеральному рівні опрацьовується питання спрощення цієї процедури, сподіваємось, що незабаром це почне діяти. У громадян має бути розуміння, що виплати будуть здійснені в повному обсязі», – заявив губернатор Ведерніков.

Газета коментує це висловлювання так:

«Одні громадяни мають не реагувати на «інсинуації окремих паразитувальників», в інших «має бути розуміння» замість грошей – і всі ці поради, як громадяни повинні поводитися, замість того, щоб зробити нормально».