У Новосибірську вчителям по-тихому пропонують «відрядження» до окупованих частин Херсонщини та Запоріжжя
22.06.2022   //  

Шкільним вчителям та студентам педагогічних вузів пропонують «відрядження» до тимчасово окупованих Херсона та частини Запорізької області. Про це повідомило видання «Тайга.інфо» з посиланням на листування у студентських чатах Новосибірського державного педагогічного університету. Однак, після публікації цієї інформації оголошення про «підробіток» оновили як «неактуальне».

За даними видання, студентам пропонувалося «забезпечити підготовку до навчального року».

Автори першопочаткового оголошення стверджували, що ініціатива належить Міністерству освіти Новосибірської області. Відомство запропонувало «висунути кандидатури на відрядження» в Україну, щоб «забезпечити початок навчального року, організувати навчальну та виховну роботу, працювати з дітьми». Запрошували вчителів «з усіх предметів».

Тим освітянам, які вирішать поїхати на роботу, обіцяли платити по 7 тисяч рублів на добу, компенсувати витрати на транспорт та проживання. Контракт пропонувався на три місяці – з серпня до жовтня.

Як контакт був вказаний телефон колишнього директора однієї з вечірніх шкіл Новосибірська (ім’я відомо редакції, належність номера вдалося підтвердити через сервіс GetContact). Нині він викладає у Новосибірському державному педагогічному університеті.

Офіційно влада регіону та Міністерство освіти Новосибірської області не коментували нові вакансії. На сайті відомства інформації про набір освітян для роботи в Україні немає.

Між тим, після публікації новини у студентських чатах з’явилися нові повідомлення від представників університету про те, що інформація про «відрядження» вже «не актуальна».

«Інформація із підробітком виявилася неперевіреною. Прошу, хто поінформував студентів, [сказати], що вона неактуальна», – сказано у новому повідомленні.