Авіакриза в РФ: замість літака пасажирів відправили в рейс на автобусі
22.06.2022   //  

Пасажирів авіарейсу із Томська до Новосибірська 18 червня замість літака відправили на автобусі, передає sibkray.ru.

«18 червня з ініціативи авіакомпанії «Сибір» (S7 Airlines) скасовано авіарейс, що прямував за маршрутом «Томськ-Новосибірськ». Частину пасажирів направлено до місця прибуття автобусом за рахунок коштів авіакомпанії», – повідомили у Західно-Сибірській транспортній прокуратурі, яка розпочала перевірку за даним фактом.

Також Західно-Сибірська транспортна прокуратура проводить перевірку у зв’язку з вимушеною посадкою у Новосибірську літака, який 20 червня летів із Санкт-Петербурга до Кемерово, передає «Інтерфакс-Сибір». На борту було 156 осіб. Частина людей також була направлена до місця прибуття автобусом за рахунок коштів авіаперевізника. У прокуратурі заявили, що причиною вимушеної посадки стали «несприятливі метеоумови в аеропорту прильоту». Однак, у місцевих пабліках з’явилися відеозаписи з борту літака, де пасажири лаються з капітаном авіалайнера: пілот пояснює, що його зміна закінчилася і летіти втомленим він не може за правилами техніки безпеки. Проте така відповідь пасажирів не влаштувала, вони вимагали надати заміну борту, але цього зроблено не було.

Крім того, прокуратура перевіряє обставини затримки ще шести рейсів із Томська у період з 17 по 19 червня авіакомпанії «КрасАвіа», яка належить уряду Красноярського краю. Пасажири так і не дочекалися літаків до аеропортів Красноярська та Стрежевого. Час затримки становив від 2 до 27 годин.