Волгоградські стримери жаліються на втрачені через санкції прибутки від платформ трансляції ігор
20.06.2022   //  

Сервіси YouTube і Twitch обмежили монетизацію для російських користувачів. Серед інших це вплинуло і на стримерів, геймерів, які транслюють та коментують процес гри онлайн.

Як пише сайт V1.ru, стример родом із Волжського Олексій Корольов має на двох ігрових акаунтах 400 тисяч підписників і донедавна міг монетизувати захоплення.

«Виплат із Twitch зараз нуль, — підтвердив стример. — Загалом неможливо вивести будь-які гроші, які я заробляю. Вони ніби «притримуються». Тобто колись буде можливість їх вивести, але коли і чи буде можливо це взагалі зробити — велике питання. Першого місяця після початку спецоперації до мене на трансляції заходило багато іноземців. Вони писали «помри», «що ти сидиш і граєш, виходь і мітингуй, скидай уряд» і т. д. При цьому у мене російськомовна трансляція. Раніше іноземці ніколи не заходили на них. Ще велике лихо з YouTube: там дуже складно все з монетизацією, і рекламодавці масово пішли в страху блокування платформи».

Інший стрімер із Волгограда Володимир Опарін розповів, що стрімив декілька років, але перестав вести трансляції з початком широкомасштабної російського вторгнення до України. Нині, за його словами у російського стримінгу спостерігається відкат.

«Стрім – це просто хобі, що дозволяє пробувати себе у різних амплуа. Майданчики тільки набирали обертів у російському сегменті, і відразу пішов відкат. Будь-які події та труднощі це привід задуматися про пріоритети життя та виконану роботу. Можливо, якийсь аналог зроблять у нас чи розкрутять інші платформи. Наприклад, зараз чекають успіху від Wasd, але, враховуючи відсутність закордонних глядачів, гадаю, що великого успіху вона ніяк не досягне».