В магазинах Казані різко подорожчала сантехніка, ціни шокують покупців
19.06.2022   //  

На зростання цін в Татарстані РФ вплинули західні санкції, логістичні проблеми та збільшення попити, який не можуть задовольнити російські виробники. Укріплення рубля не повернуло ціни після їх росту на початку весни.

Як пише сайт «Рrokazan.ru», подорожчали бюджетні умивальники, змішувачі води, унітази. А в «преміум» сегменті взагалі дефіцит, адже дорогу сантехніку переважно імпортували.

Кореспонденти видання відвідали місцеві гіпермаркети та описали нові цінники. Змішувачі води вже вартують від 3 тисяч рублів (для переведення у гривні діліть приблизно на три). В економ-сегменті можна знайти варіанти за 1600 рублів та китайські від 3000 до 6000 рублів. Залишки європейських товарів коштують від 9000 рублів.

У відділі раковин ціни також зросли: моделі стартують від 2300 рублів. Унітази ж майже «золоті»: російського виробництва коштують від 7500 рублів, німецького – від 18 до 30 тисяч рублів.

Видання не порівняло нові ціни з попередніми, але один з опитаних ними сантехніків сказав, що зростання склало біля 20%.

 «Усі будматеріали загалом у ціні піднялися через економічні перипетії, підвищення і зниження облікової ставки, інфляцію. Імпорт скоротився, а ті вітчизняні компанії, які виробляють сантехніку, вони не в змозі повністю задовольнити попит, ще комплектуючі у складі собівартості є імпортні, плюс до всього логістичні проблеми додалися, ситуація із сировиною тощо», – пояснив причини здорожчання експерт, керівник центру розробки бізнес-планів «Позитив Консалтинг» Ірек Галямов.