Камчатка зосталась без нової авіакомпанії, бо американці відмовились поставляти літаки
19.06.2022   //  

Російська авіакомпанія «Камчатка», не встигнувши розгорнути діяльність на півострові, оголосила про закриття через припинення постачання американських літаків Cessna внаслідок санкцій. Про це написали «Асоціація туроператорів Росії» та «Інтерфакс».

«Авіакомпанія Камчатка» була зареєстрована у 2020 році, перший політ було виконано у 2021 році. Вона базувалася в аеропорту Єлізово міста Петропавловська-Камчатського і планувала використовувати американські легкі одномоторні турбогвинтові дев’ятимісні повітряні судна Cessna Grand Caravan EX. Компанія мала лише один такий літак в оренді, однак у 2021 році уклала договори на поставку в лізинг на дванадцять років ще трьох машин. Лізингодавцем виступало АТ «Державна транспортна лізингова компанія», а постачання мало розпочатися в першому півріччі 2022 року. Сторони також збиралися оформити опціон ще на дев’ять таких суден із постачанням протягом 2023-2027 років.

Засновниками авіакомпанії були її менеджмент та структури девелопера Сергія Бачина, який займається проектами комплексного розвитку територій у російських регіонах.

Згідно планів, «Камчатка» повинна була літати на внутрішніх лініях, перевозити пошту і вантажі, виконувати санітарні рейси та авіароботи. І що важливо – туристичні польоти.

Однак у лютому Росія напала на Україну, за що Захід наклав на неї санкції. У компанії повідомили:

«Контракт на постачання трьох літаків Cessna Grand Caravan EX 208B розірвано з ініціативи американської сторони. Повітряне судно, що є в парку авіакомпанії «Камчатка», знаходилося в оренді і після закінчення терміну оренди повернуто його поточному власнику. На жаль, поки що в Росії не виробляються судна аналогічного типу, тому через відсутність літаків діяльність компанії-експлуатанта буде припинено».

Асоціація зауважує, що розмови про «зростання турпотоку на Камчатку» до певної міри є ілюзією. Росте інтерес до регіону, але його можливості з прийому мандрівників обмежені наземною інфраструктурою і можливостями аеропорту «Елізово». «Камчатка» планувала пропонувати повітряні екскурсії, що само по собі нечасте в РФ явище через нормативно-правової бази. Крім того, інші місцеві перевізники на Камчатці пропонують більш дальні та значно дорожчі польоти, ніж навколо «домашньої» та «південної» груп вулканів. До того ж, «Камчатка» планувала експлуатувати літаки, які заздалегідь викликають довіру.

Зараз туристів на Камчатці катають переважно на занадто містких вертольотах Мі-8 із малими ілюмінаторамиі думають «прилаштувати» для цієї мети літак Ан-28. Натомість літаки типу Cessna Grand Caravan місткістю до дев’яти пасажирів у РФ не виробляють.