В «ЛНР» та «ДНР» вже не вистачає своїх чиновників, тому їм відправляють командировочних з Рязані
17.06.2022   //  

Збільшення вдвічі виплат місцевим чиновникам, які вирушили на Донбас у службове відрядження, затверджено у кількох районних думах Рязанської обл. (РФ). Про це пише видання «Vidsboku».

Документ «Про особливості відрядження працівників…» опублікували кілька районних дум. Текст рішень є однаковим. Працівникам органів місцевого самоврядування, у тому числі муніципальним службовцям, та працівникам муніципальних установ під час їхнього перебування у службових відрядженнях на територіях «ДНР» та «ЛНР» заробітна плата виплачується у подвійному розмірі.

Передбачені «суточні», скрізь однакові – 8480 рублів (для переведення сум у гривні діліть приблизно на три), і навіть деякі виплати, за які не треба звітувати. Витрати — за рахунок передбачених асигнувань до місцевого бюджету, з яких саме статей зніматимуть ці гроші, — не зазначено.

Окремий пункт — доручення адміністраціям привести свої правові акти у відповідність до прийнятого рішення «в найкоротші терміни». При цьому термін службових відряджень на Донбас для чиновників не вказано.

Текст під копірку затверджено думами Сасовського, Кадомського, Шацького, Захаровського, Спаського районів, у Касимові та Скопіні.

Інформації про ухвалені рішення в інших районах у відкритому доступі немає.

Видання додало, що рішення про «суточні» чиновникам, які їдуть на Донбас, прийнято і на обласному рівні. 27 травня в.о. губернатора Павло Малков підписав постанову, в якій йдеться, що працівникам держорганів Рязанської області, територіального фонду органів місцевого самоврядування, держустанов регіону, що вирушили у службове відрядження до «ДНР» та «ЛНР», добові виплачуються з обласного бюджету.