В Єкатеринбурзі вже проблеми із закупівлею запчастин до іноземних сміттєвозів
10.06.2022   //  

Єкатеринбурзьке муніципальне унітарне підприємство «Спецавтобаза» (Свердловська область РФ) зазнає труднощів із закупівлею запчастин для спецтехніки. Нові машини в 2022 році взагалі не купуватимуться.

Як повідомляє Уралинформбюро, західні санкцій суттєво ускладнили логістику та закупівлі закордонних запчастин та техніки для регіонального сміттєвого оператора,

Доставку запчастин для техніки «Спецавтобази» після початку війни доводиться чекати близько місяця замість одного тижня. Підприємство має у власності сміттєвози із Швеції, Німеччині, Італії та Японії. Тепер замість іноземних моделей доведеться перейти на вітчизняні машини, а також пересісти на техніку з Китаю та Білорусі. Проте у цих країн немає аналогів європейської спецтехніки, що працює у великих містах. Це означає, що європейські великовантажні машини доведеться замінити на більшу кількість машин, але з меншою вантажопідйомністю.

«55% техніки з вивезення ТКО становить іноземна спецтехніка  – це сміттєвози «Спецавтобази» та підрядників у нашій зоні дії. Справді, ціни на запчастини до іномарок та терміни їх поставок збільшилися: деякі деталі та розхідники доводиться чекати по три-чотири тижні замість однієї. Невеликий запас запчастин для зарубіжних машин на підприємстві є, але оскільки проблеми з деталями для іномарок вже даються взнаки, шукаємо аналоги від російських, турецьких, азіатських виробників», – повідомили в прес-службі ЄМУП «Спецавтобаза».

ЄМУП «Спецавтобаза»– регіональний оператор по поводженню з твердими комунальними відходами на території Східного адміністративно-виробничого об’єднання Свердловської області. Підприємство забезпечує вивезення, транспортування та утилізацію твердих комунальних відходів та має стратегічне значення для Уральської столиці та Свердловської області.

За даними Російського екологічного оператора, у різних містах РФ працює понад 15 тисяч сміттєвозів. Левова частка припадає на європейські та японські великовантажні машини – Scania, MAN, Isuzu, Volvo та Mercedes. Частіше за все ці машини обслуговують Москву та Московську область. Також в роботі КамАЗи, білоруські МАЗи та ГАЗи. Техніка китайського і корейського виробництва, а також ЗІЛу, що припинив роботу, займає лише 5% від загальної кількості транспорту.