«Щоб не спокуситися зайвий раз»: В Пермі через падіння доходів покупці все рідше заходять до ТЦ
09.06.2022   //  

В торгівельних центрах Пермі продовжує зменшуватися кількість відвідувачів. Експерти пов’язують це з падінням доходів населення та його бажанням перечекати кризу.

Про це написало видання «Business Class».

В першій половині травня трафік впав на 22% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У порівнянні з доковідним травнем 2019 року кількість відвідувачів зменшилася на 30%, свідчать дані компанії Focus Technologies.

За словами експертів, населення продовжує економити і практично не відвідує ТЦ, а з приходом літа взагалі відправиться на дачі.

За словами директора  УК «Столица» Константіна Копитова, зниження відвідувань ТЦ – загальнофедеральний тренд.

«В наших об’єктах трафік став на 20-25% менше, ми навіть не говоримо про конвертацію відвідувачів в покупців. Це пов’язано з падінням доходів населення Пермі і краю. Люди свідомо обмежують відвідини ТЦ для того, щоб не спокуситися зайвий раз. Це все сумно, тому що індустрія комерційної нерухомості так влаштована – вона дуже повільно реагує на негативні процеси і поступово падає; але якщо почне, то утримати її потім дуже складно. Ми падаємо, і почалося це ще в часи пандемії», – сказав Копитов.