Район Ростовської області через санкції залишився практично без громадського транспорту: зламані автобуси не можуть відремонтувати
06.06.2022   //  

У Сальському районі Ростовської області різко впала кількість громадського транспорту, повідомляє «Donnews.ru» з посиланням на телеканал «Дон-ТР».

Третина машин простоюють через несправності, швидко усунути які не виходить через відсутність імпортних деталей.

Як розповів директор «Сальське ПАТП» Борис Горенко, скоротити довелося близько 30% маршрутної мережі на приміських перевезеннях та близько 35–40% на міських маршрутах.

У Сальському районі 10 міських та 17 районних маршрутів. Нині їх обслуговує лише 22 автобуси. Це при тому, що в Сальську проживає понад 55 тис людей, а в усьому районі майже 100 тис. «Сальське ПАТП» і раніше відчувало проблеми з ремонтом машин. Тепер запчастини не просто подорожчали, але ще й стали недоступними. У Росії їх немає, а закордоном через санкції купити їх неможливо.

Насамперед йдеться про три наявні в автопарку підприємства автобуси, що працюють на газомоторному паливі та чотири машини марки Mercedes. Зараз на одному знято поламаний двигун, на іншому з ладу вийшов газовий редуктор.

В результаті людям доводиться або пересуватися пішки, або годинами стояти на зупинках в очікуванні автобуса.