Покупці з Азії та Туреччини вимагають від Росії ще більших знижок на сталеві напівфабрикати
06.06.2022   //  

Імпортери сталевих слябів із РФ хочуть 40% знижок. Мова про покупців з Азії та Туреччини. Про це пише «Metaltorg» за даними «Bloomberg». Раніше повідомлялось про 25% знижки для Китаю.

Поінформовані співрозмовники «Bloomberg» відзначили, що найбільший російський експортер сталеливарної продукції «Северсталь» отримав від азіатських покупців вимогу продавати сляби зі знижкою 40% до ціни на ринку. Клієнти з Туреччини також виступили з вимогою знизити ціни.

Джерела «Bloomberg» стверджують, що покупці користуються ситуацією, адже основний ринок – європейський – для виробників із Росії закрито через санкції. Також «Bloomberg» повідомляє, що деяка російська сталева продукція стала безприбутковою через «сильний» рубль, подорожчання вугілля, зростання тарифів на фрахт і витрат на страхування доставки. Рубль надто дорогий, щоб російські експортери сталі могли отримати прибуток від деяких ключових продуктів. Джерела кажуть, що продажі в Китай ідуть зі збитком близько 16 000 рублів, або $239 за тонну сталі.

Нагадаємо, у травні «РБК» повідомляло, що російським металургійним компаніям доводиться робити значні знижки – до 25%, щоб їхні сталеві напівфабрикати купували хоча б китайці.