ЗСУ знищили склад окупантів на території олійного заводу в Пологах, що належить екс-голові Белгородської облдуми (відео)
05.06.2022   //  

Артилеристи 43 і 45 бригад ЗСУ знищили склад боєприпасів та палива окупаційних військ РФ на території «Пологівського олійноекстракційного заводу» у Запорізькій області. Відео знищення оприлюднено у соціальних мережах.

Ударом української артилерії знищено паливні резервуари, видно детонацію боєприпасів, пожежа продовжувалась і уночі.

Кінцевими власниками ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» (торгова марка олії «Славія») через фірму “Фон Засс аг” є Леонід та Світлана Новікови. Зараз Леонід має реєстрацію на Кіпрі (місто Пафос), а Світлана у Англії (Лондон). Але донедавна вони були росіянами. Леонід Новіков у 2015 році був головою Белгородської обласної думи від кремлівської партії «Справедлива Росія». У Росії йому належить агрохолдинг «Славія Черноземьє».

Леонід Новіков у якості російського депутата

Напередодні вторгнення Антимонопольний комітет України у січні 2022 року надав Леоніду Новікову дозвіл на придбання акцій кіпрської фірми «Агроєвротрейд лімітед», яка прописана у тому ж Пафосі що і сам Новіков. Ця фірма пов’язана відносинами контролю з низкою українських компаній: «Торговий дім «Славія» (Запоріжжя), дочірнім підприємством  «Ескорт-Агро з іноземною інвестицією» (м. Київ), дочірнім  підприємством  з  іноземною  інвестицією  «Сангрант  Плюс»  (м.  Київ), ТОВ «Біо-Рост» (м. Запоріжжя).

Також за даними АМКУ Новіков контролює ТОВ «Сонячне насіння плюс» (Київ), ТОВ «Био-агро» (Пологи), ТОВ «Саноіл-трейдінг» (Пологи), ТОВ «Телерадіокомпанія «Славія» (Пологи).