У Калінінграді кількість заявок на іпотеку скоротилася втричі: ринок нерухомості у жалюгідному стані
03.06.2022   //  

Кількість заявок на іпотеку до калінінградських відділень провідних російських банків у березні скоротилася вдвічі, у квітні — втричі, порівняно з минулим роком. Про це «РБК Калінінград» розповіли представники фінансових установ.

Президент регіональної гільдії ріелторів Олег Перевалов також говорить про те, що у березні-квітні кількість іпотечних угод в області знизилася.

«Березень насправді ще автоматично пройшов, особливо у Сбербанку, вони до кінця березня кредитували за старими ставками. В інших банках майже були відсутні заявки. У квітні в три-чотири рази в банках знизилося, суттєво. У квітні-березні люди користувалися пільговою іпотекою: субсидованою, військовою. Вся комерційна іпотека не працювала», – пояснює експерт.

Він зазначає, що зараз ринок нерухомості області у жалюгідному стані. Потенційні покупці вважають за краще чекати зниження іпотечних ставок та вартості житла. Крім того, багато хто не розуміє глибини та термінів політичної та економічної ситуації, і не поспішає розлучатися з грошима.

Як писав «РБК Калінінград», за підсумками квітня житло в новобудовах області продовжило дешевшати, кількість угод у забудовників – близько нулю. На вторинному ринку, навпаки, дорожчає.