«Перейдемо на хну і басму»: Волгоградські перукарі вигадують, де взяти фарбу та клієнтів
03.06.2022   //  

Перукарі та колористи Волгограда, що в РФ, відзначають зниження попиту на їхні послуги, а також проблеми із закупівлею фарби німецького бренду Wella, який зупинив співпрацю з росіянами.

Як пише «Волгоград. Онлайн», фарби Wella займали 40% російського ринку. Наразі представники галузі змушені шукати замінники та сподіваються, що зможуть закупити продукцію обхідними шляхами.

«Що стосується подальшої роботи на засобах Wella, якщо буде можливість купувати їх на сторонніх сайтах або обхідними шляхами, звичайно, будемо, але все залежить від вартості. Щоб ціна була адекватною. Я у цій сфері 20 років, – цитує видання місцеву перукарку Євгенію Орлову. – Не було раніше на волгоградському ринку такої величезної кількості фарб. І все одно працювали і дуже успішно. І зараз пробуватимемо інші фірми, якщо доведеться. Ще раз повторюся, для хорошого перукаря бренд не головне. Виживуть найсильніші. Якщо потрібно – навіть, як наші бабусі, за допомогою хни та басми».

Зі слів опитаних сайтом працівників галузі, закуповувати про запас фарби проблематично, оскільки потрібно знімати склад. До того ж ціни зросли на 20-25%.

Ще одна колористка Тетяна Абрамова розповіла, що проблеми не бачить і фарбуватиме російським продуктом, а у випадку, якщо клієнти захочуть конкретний бренд, працюватиме під замовлення. Натомість вона відзначила скорочення попиту.

«Здебільшого всі почали заощаджувати. Клієнтів поменшало. А деякі, хто раніше ходив, взагалі стали самостійно фарбуватися вдома так званими побутовими барвниками – звичайною фарбою із магазинів. Розумієте, прошарок «дорого» зараз став не таким великим. Наприклад, раніше – через день приходили на укладки. Зараз практично немає людей – одиниці. Так само і з фарбуванням волосся. Статистика дає, що росіяни почали заощаджувати – навіть на красі. На жаль це так», – сказала Абрамова.

В свою чергу опитані «Новая газета. Европа» власники салонів назвали відхід німецької Wella важким ударом по бьюті-ринку РФ. В першу чергу постраждають преміальний та бізнес-сегменти.