В прикордонній Бєлгородскій області створюють для підлітків табір «з основами військової служби»
02.06.2022   //  

У Бєлгородській області  РФ влада хоче створити військово-патріотичний табір федерального значення,  в якому підлітків навчатимуть «основам військової служби».

Про це повідомляє видання «МОЁ! Белгород».

Наразі в регіоні проходять молодіжні військово-історичні збори. В Новооскольському міському окрузі на базі центру патріотичного виховання молоді до кінця липня побувають близько двох тисяч студентів технікумів та коледжів, школярів та вихованців військово-патріотичних клубів. Поки що мова йде про підлітків з Бєлгородської області.

Дітей вчать марширувати, стріляти з пневматичної зброї, ходити у варти і чергувати на кухні. Підйом та відбій у таборі, як і в армії, о 6 ранку та 10 вечора. Зазначається, що кожна з восьми змін наметового табору розрахована на 240 учасників. Хлопців навчають інструктори регіонального відділення ДТСААФ та викладачі навчальних закладів.

Нещодавно у центрі військово-патріотичного виховання побував губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, який заявив, що у майбутньому табір можна перетворити на військово-патріотичний центр федерального рівня.