Власники «подобових» квартир у Севастополі залишилися без доходу
01.06.2022   //  

Через відсутність авіасполучення з Кримом, півострів недорахується цього літа великої кількості туристів, а власники квартир, які здавали своє житло подобово, залишаться без доходів.

Про це повідомляє «ForPost».

Видання пише, що поїздів не вистачає, відпочивальники не їдуть до Севастополя. За результатами травневих свят вже стало зрозуміло, що турпотік може впасти наполовину і це ще в кращому випадку.

Таке падіння туристичного потоку сильно вдарить по закладах громадського харчування та по власниках квартир, які здавали житло туристам «подобово». Від бронювання житла наразі відмовляються навіть багато постійних клієнтів.

Через це ціни на квартири, що здаватимуться подобово, вже почали знижуватися і можуть впасти на 10–20%. І в умовах 50% спаду турпотоку це не межа.

«Власники розуміють, що сенсу підіймати ціну немає, тому що зарплати не зростають і люди просто не зможуть платити більше», – цитує видання керівницю севастопольського Будинку нерухомості «Світоч» Світлану Задорожну.

Раніше повідомлялося, що готелі півдня РФ знижують ціни – відпочивальників менше і вони на всьому економлять. Так, готелі в Сочі (Краснодарський край РФ) змушені знижувати ціни і в них змінився контингент туристів. Тепер це економні відпочивальники, які навіть не відвідують ресторани.