В кінотеатрах Ярославля змінився не тільки репертуар, а і звичний смак попкорна
01.06.2022   //  

В кінотеатрах Ярославля через падіння відвідуваності масово скорочують персонал. Через санкції в кінотеатрах не тільки зникли голівудські фільми, а й змінився смак попкорну,  повідомляє «76.RU».

Директор кінотеатру «Кіноформат» Вадим Корольов зізнається: йому довелося майже повністю скоротити свій персонал.

«Нікого немає, персонал скоротився більше нікуди. Просто тому, що зарплату нічим платити, відвідуваність маленька. Ми зараз показуємо не лише старі фільми, показуємо й нові. Але це третьосортне кіно. Його й раніше було повно, просто його не показували в кінотеатрах. А зараз не стало Голлівуду, і варіантів інших немає», – розповів Корольов.

Заборона на показ голлівудських фільмів і, як наслідок, страта до 80% доходів, не єдина проблема кінотеатрів Ярославля. Санкції вплинули також на попкорн та запчастини для проекторів.

На зміну смаку попкорну у кіно звернули увагу глядачі. Через заміну імпортної олії на ту, що виробляють у Росії, ціна на попкорн зросла у середньому на 20-30 рублів.

Менеджер з харчування «Кіномаксу» у торговому центрі «Альтаїр» Любов пояснила, що співробітникам кінотеатру довелося перейти на іншу олію:

«Раніше рецептури були розраховані на використання імпортної олії та вітчизняного зерна. У зв’язку із санкціями відбулася заміна деякої сировини на російську … Ціни на продукцію змінилися незначно, і це пов’язано, насамперед, із зростанням цін на сировину у постачальників».

Вадим Корольов розповів, що кокосову олію для попкорну виробництва США доведеться замінити на ПАР чи Азію, а кукурудзу з Франції чи ПАР та вітчизняну.

«Поки що у нас є старі запаси. Коли закінчаться, переходитимемо на ПАР чи Азію. На смак вони нічим не відрізняються. Щодо зерна для попкорну, так, ще можна говорити. Французьке або південноафриканське більше, у нього краще розкриття, ніж у краснодарського. Краснодарське дрібніше, відповідно, гірше, там сорти кукурудзи інші», – розповів директор кінотеатру Вадим Корольов.

Ще одна проблема, на яку очікують кінотеатри – це запчастини для проекторів. Зараз стоять американські чи японські. Незабаром постане питання, де їх ремонтувати, якщо Китай таких не робить. За словами Вадима Корольова доведеться вдаватись до паралельного імпорту або займатись «канібалізмом»: розбиратимемо один проектор і пускатимемо його на запчастини.

Директор «Кіноформату» прогнозує, що якщо не повернуться голлівудські фільми, то на ярославські кінотеатри чекає сумне майбутнє:

«Така кількість кінозалів місту просто не потрібна. Швидше за все, у місті залишаться два кінотеатри, які якось триматимуться на плаву, а решта закриються».

Раніше «Наші гроші» писали, гендиректор однієї з найбільших у Росії мереж кінотеатрів Дмитро Нартов у коментарі «Forbes» назвав стан ринку «хроніками пікіруючого бомбардувальника».