Депутат Держдуми РФ попереджає про загрозу масового банкрутства забудовників
31.05.2022   //  

Купівельний попит на квартири в новобудовах впав майже на 100% у деяких регіонах, заявив новосибірський депутат Держдуми РФ. Це може призвести до банкрутства російських забудовників, передає tayga.info.

«У квітні 2022 року зафіксовано різкий спад купівельного попиту на квартири у новобудовах. У деяких суб’єктах РФ купівельна активність знизилася на 97-99%. Що в перспективі загрожує масовим банкрутством будівельних компаній (а це – недобудови, ошукані пайовики, втрата робочих місць громадянами не лише в будівельній галузі, яка вважається однією з найкрупніших за кількістю зайнятих громадян, а й у суміжних галузях)», – повідомив у своєму телеграм-каналі новосибірський депутат Держдуми Олександр Аксененко (партія «Справедлива Росія – Патріоти – За правду» (СРПЗП)).

Аксененко вважає, що необхідно провести аналіз «правомірності різкого зростання будівельних матеріалів» та «подорожчання собівартості будівництва з подальшим зростанням цін на житло».

«СРПЗП» внесла до Держдуми протокольне доручення щодо вказаної проблеми.

«У разі, якщо більшість депутатів схвалять доручення, то мій профільний комітет (будівництво та ЖКГ) направить звернення до уряду РФ від імені всіх депутатів Держдуми з метою надання інформації про аналіз ситуації, що склалася на будівельному ринку, а також надання інформації про додаткові заходи щодо стабілізації ситуації, які розробляються урядом РФ», – зазначив депутат.