У Севастополі орендна плата на ринках різко зросла на третину, сотні торговців можуть розоритися
30.05.2022   //  

На ринках Севастополя з літа подорожчає на 33% оренда торгових місць.

Про це пише видання «ForPost».

Починаючи з 19 травня, підприємцям на севастопольських ринках вручають повідомлення про збільшення орендної плати на торгові місця відразу на третину. Підвищення набуде чинності з 1 червня, за квадратний метр торгового місця потрібно буде платити 800 рублів (для переведення у гривні ділить приблизно на три). Видання зазначає, що для багатьох це дуже суттєва сума, тим більше, що ринкова торгівля перебуває під великим тиском вже два роки. Спочатку по підприємцях вдарила пандемія Covid-2019, потім – загальний спад купівельної спроможності на тлі введених проти Росії економічних санкцій та інфляції.

Комерційна структура, що надає місця на ринках в оренду, повідомила, що однією з причин підвищення цін стало збільшення орендної вартості міської землі.

«З початку року відбулося значне подорожчання окремих статей видатків, пов’язаних з утриманням ринків та підвищенням орендної плати за земельні ділянки», – зазначили у ГУП «Керуюча компанія оптово-роздрібних, торгових комплексів Севастополя».

Підприємці вважають, що справа не лише в тому, що окупаційна влада підіймає вартість оренди муніципальних ділянок. За їхньою інформацією, в керуючій компанії росте вартість управлінських послуг і прибуток падає, попри зростання доходів.

Враховуючи, що на кримських базарах чиновники постійно проводять моніторинги цін, не дозволяючи «спекулянтам» підіймати вартість товарів, торговцям вигідніше буде припинити працювати, ніж продовжувати роботу. Про перевірки на кримських базарах регулярно повідомляли місцеві ЗМІ.