У Приморському краї «відмінили» нову трасу, яку люди чекають десятиліття – нема грошей
30.05.2022   //  

У Приморському краї вирішили не будувати нову трасу до Находки, на яку в регіоні чекали 13 років. Рахункова палата вважає, що вона коштує надто дорого, і запропонувала відремонтувати стару дорогу, збудовану ще за радянських часів. Губернатор Олег Кожем’яко підтримав це рішення. Хоча до війни він говорив, що нова траса життєво необхідна Примор’ю. Але тепер багатьом регіонам доводиться відмовлятися від життєво важливих проектів. Такою є ціна війни, пише «Сибір.Реалії».

Траса Владивосток – Находка – порт Східний мала стати частиною міжнародного транспортного коридору «Примор’я-1» – передбачалося, що він зв’яже Харбін, Владивосток і порти Находка та Східний.

Коли розпочалася війна, незалежні економісти одразу попередили: нових доріг у Росії більше не буде. І ці прогнози вже збуваються: 5 квітня Рахункова палата РФ запропонувала відмовитися від будівництва другої ділянки швидкісної траси Владивосток – Находка – порт Східний (на сьогодні готовність об’єкта – близько 55%). Причина проста: надто дорого.

На 104 км дороги планувалося витратити 309 млрд рублів. 5 квітня губернатор Примор’я Олег Кожемяко підтвердив, що другої частини швидкісної траси не буде. Натомість тепер планують відремонтувати стару дорогу.

Те, що ремонтувати стару дорогу до Находки безглуздо, бо її одразу розбивають вантажівки, у 2019 році визнали навіть офіційні представники «Примавтодору». У відповідь на претензії приморців до потворного стану траси в соцмережах вони відповіли: «Дорога не призначена для машин, які зараз там їздять (великовантажні). Вони її витискають просто».

Крім того, періодично трасою до Находки проїхати взагалі не можна: рух перекривають через черговий обвал мосту. Так, 19 квітня цього року утворився провал у проїжджій частині мосту через річку Суходіл.

«Нічого дивного: всі мости на цій трасі тримаються на чесному слові. Вони «пенсіонери», їм давно настав час піти на спокій», – пояснює Литвиненко.

Крім того, через те, що автомобілі змушені об’їжджати ями зустрічною смугою, на трасі до Находки вже не раз гинули люди. Ще у 2017 році прокурор краю Сергій Безщасний охарактеризував стан дороги до Находки так: «Я це називаю геноцидом власного народу. Те, що відбувається на трасі на Находку останні два роки. У нас лише 14 трупів у ДТП через погане дорожнє полотно. За це, вибачте, садити треба!»

Місцеві мешканці рішення про те, що нову трасу не будуватимуть, а будуть ремонтувати стару, зустріли емоційно.

«Слів немає, одні мати! Скільки років ми чекали, що будемо, як люди, нормальною дорогою їздити – і, мабуть, уже не дочекаємося. Чергове «Грошей немає, але ви тримаєтеся!». Задовбали вже, якщо чесно, сил немає. Ми на цю дорогу з 2009 року чекаємо. Три губернатори за цей час змінилося. Нам пообіцяли, що збудують супертрасу, яка йтиме аж до Харбіна. У чотири смуги, з нормальними мостами, з розв’язками, з освітленням, та ще й на 20 з чимось кілометрів коротшу за стару. Нову дорогу називали «будовою десятиліття», обіцяли, що збудують за всяку ціну”, – обурюється водій із 33-річним стажем Сергій Купченко із Находки.

«Так, часи важкі, так, мабуть, треба заощаджувати. Але може краще витратити гроші не на снаряди, а на дороги?» – каже мешканка Владивостока Ельвіра Кутузова.

«Від них точно більше користі, ніж від бомб чи танків. Рано чи пізно так чи інакше, але війна закінчиться, настане час думати про те, як далі жити, як розвивати Далекий Схід. А без доріг нічого не вийде. Чи нас вирішили китайцям віддати, тож і будувати не хочуть? Що гроші даремно витрачати, нові господарі прийдуть і самі все збудують – така логіка, так? Інакше я не розумію, про що наш уряд думає», – підсумувала Кутузова.