Російські виробники соку через санкції переходять на мінімалістичний дизайн упаковок (фото)
29.05.2022   //  

Звичне пакування соків та молочних продуктів на полицях магазинів в Росії плавно починає змінюватися, повідомляє ТГ-канал «Сибирьмедиа».

Так, виробник соків та дитячого харчування «Сади Придонья» вчора попередив покупців про зміну дизайну упаковки із кольорової на білу через серйозні проблеми з поставками до Росії картону, спеціальних лаків та фарб (це назвали «санкційною колекцією»).

«Незабаром ви побачите на полицях магазинів продукти компанії «Сади Придонья» у новому мінімалістичному дизайні. Такий дизайн – тимчасовий і вимушений захід», – йдеться у повідомленні компанії.

«Через санкції виникли серйозні проблеми з поставками до нашої країни сировини та необхідних матеріалів, у тому числі деяких видів картону, спеціальних лаків та фарб. Використання меншої кількості фарб для дизайну упаковки дозволить забезпечувати безперебійне постачання нашої продукції в торгові точки», – заявили у компанії «Сади Придонья» і додали, що зміна упаковки може викликати негативну реакцію, але вони гарантують, що «якість всередині пакетів не постраждає».

У свою чергу найбільший виробник молока в Новосибірській області «Ірмень» вже випускає кефір у коричневих коробках із наклейкою зверху замість звичних розмальованих білих.

Молоко виробника також тепер можна побачити у пакетах замість коробок. У березні завод попереджав, що шукає варіанти пакування після того, як фінські компанії у відмовилися постачати в Росію картон після того, як РФ вторглася в Україну.