Для російського холодцю желатин подорожчав в два рази, поставки повністю залежать від Китаю
28.05.2022   //  

У виробника напівфабрикатів з Курганської області РФ через санкції виникли проблеми з поставками закордонних компонентів – ціни на імпортну сировину подорожчали вдвічі.

Про проблеми з постачанням сировини пише інформаційне агентство URA.RU.

Гендиректор підприємства «Степанов» Роман Степанов займається виготовленням заморожених напівфабрикатів та холодцю з 1998 року. Виробничі потужності компанії розташовані в місті Курган. Через санкції у курганського виробника виникли проблеми з постачанням зарубіжних компонентів.

«Якщо раніше картонна коробка коштувала близько 12-15 рублів, то зараз ціна зросла приблизно до 30 рублів. Желатин коштував десь 290 рублів, зараз за нього доводиться віддавати 600 рублів. Борошно з 18-19 рублів піднялося до 27 рублів», – пожалівся Степанов.

При цьому він зазначив, що через невелике виробництво гострої нестачі сировини на підприємстві поки що немає. Тому занепокоєння у підприємця більше викликає не зростання цін, а відсутність можливості знайти та замовити необхідну сировину. Степанов вважає, що найближчим часом ускладнитись може і ситуація з постачанням важливих компонентів.

«Можуть бути проблеми із імпортом спецій. В Росії їх практично не виробляють. Усі спеції завозять з Китаю або Індії. Також непокоїть імпорт желатину. Він також із Китаю. Якщо ці країни відвернуться від нас, то складніше все це видобувати», – зазначив Степанов.

Раніше ми розказали, що через відсутність картону з магазинів Мурманська зник кефір місцевого виробництва – немає імпортної упаковки, щоб його розливати.