Окрошка для челябінців стала дорожчою у півтора рази ніж до «спецоперації»
25.05.2022   //  

Вартість  обіду з окрошки на квасі для челябінської родини з чотирьох людей за рік зросла на 160 рублів, або на 59%. Всі продукти подорожчали навесні, після вторгнення в Україну.

Як змінилися ціни на традиційну літню страву, підрахували у виданні URA.RU.

За рецептом на сім’ю з чотирьох людей потрібно купити чотири яйця, стільки ж огірків, кілограм картоплі, близько 400 грамів сметани, півтора літра квасу, півкілограма вареної ковбаси, 300 грамів редиски, кріп, петрушку, сіль та цукор. Вартість цього набору, яку наводять агрегатори «Едаділ» та «Яндекс. Їжа», складе у Челябінську мінімум 435,7 рубля (для переведення у гривні діліть приблизно на три).

Для покупки вибиралися продукти економ-класу. Якщо купувати продукти преміям-рівня, вартість зросте ще.

Роком раніше аналогічний підрахунок виконали співробітники сайту «Курс справи». Тоді вартість окрошки на квасі обійшлася б покупцеві 274 рублі. За підрахунками,  зростання за рік склало 59%.

Значне збільшення цін на продукти у Челябінській області відбулося навесні. Згідно з індексом цін на продовольство, що наводиться Федеральною службою держстатистики, у квітні його приріст до березня становив 3,9%, у березні ще більше — 5,86%.

Раніше ми писали, як челябінський депутат вчив готувати економний корм для собак.